Община Гулянци

С пъстър празник децата от Гулянци запалиха светлините на елхата и посрещнаха Дядо Коледа

На 14 декември започнаха Коледно-Новогодишните тържества в Гулянци. По традиция малки и големи се стекоха в центъра на града под голямата елха, за да запалят светлините, да посрещнат най-скъпия гост и да се забавляват заедно.

Нов момент в празника тази година беше Коледният базар на Центъра за обществена подкрепа при Община Гулянци и ДГ „Незабравка”. Децата бяха изработили за своите съграждани прекрасни сувенири, картички, сурвачки, сладкиши. Базарът пожъна невероятен успех, а малките сръчковци и техните ръководители останаха доволни, че създаденото от тях донесе радост на хората.

базар ЧНГ 2 базар ЧНГ

11.2. празник

коледа 2018 коледа 2018 2

Атрактивно начало на празника под елхата сложи появата на Дядо Коледа. Яхнал впечатляващ мотор, той „долетя” от далечна Лапландия и зарадва с подаръци всички деца. Те пък му подариха възторжена радост и богата Коледна програма с много песни и танци в изпълнение на младите артисти при НЧ „П. Р. Славейков” гр. Гулянци.

Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков поздрави своите съграждани с думите:

„Мили деца, скъпи съграждани, радвам се, че за поредна година сме заедно на този хубав празник.

Сърдечно Ви поздравявам с настъпващите Коледа и Нова година!

Нека в тези светли дни се обърнем един към друг с повече вяра, доброта и състрадателност, с повече търпение и благородство.

Да се помолим заедно за здраве и благоденствие! Да се борим заедно за един по-мирен и хармоничен свят в името на нашите деца – децата на община Гулянци!Светли Христови празници! Спорна, мирна и честита 2019 година!”