Община Гулянци

Първа копка на обект „Реконструкция на открит отводнителен канал с. Брест – III етап на изпълнение”

Днес официално бе даден старт на строителните работи по проекта на Община Гулянци „Реконструкция на открит отводнителен канал с. Брест – III етап на изпълнение”.

В церемонията участваха кметът на общината Лъчезар Яков и кметът на Брест Цецо Луканов. Събитието уважиха общински съветници и кметове на кметства, общинското ръководство и администрация, представители на фирмата изпълнител, ръководители на институции от района.

P1110996 P1120009

В обръщението си към жителите на Брест и гостите Лъчезар Яков подчерта значението на отводнителния канал и съобщи, че до момента са реализирани два етапа от строителството за над 1 милион лева, а настоящият е за 180 000 лева. След успешното му приключване ще се очаква финансирането на последния етап на изпълнение. Кметът поясни, че средствата се отпускат по линия „Бедствия и аварии” от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС и предвид нуждите и бедствените ситуации и на други места в страната, няма как обектът да бъде изпълнен наведнъж.

Кметът на Брест благодари на общинското ръководство и администрация за бързата и коректна работа по отношение на документалната част на проекта. Градоначалниците увериха, че ще положат съвместни усилия съоръжението да бъде поддържано в добро състояние, за да изпълнява функциите си.

Управителят на фирмата изпълнител – Илия Христов беше категоричен че работата ще бъде изпълнена качествено и в срок.

P1110972 P1110970

„Реконструкция на открит отводнителен канал с. Брест” е един от най-големите инфраструктурни проекти на Община Гулянци, с който тя кандидатства по линия «Бедствия и аварии» пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС през септември 2010 година. Общата стойност на проекта е над 1 милион лева и затова той се реализира на етапи. През 2012 година бе реализиран първият етап от строителството на стойност 675 774,64 лева. През 2014-та приключи вторият етап на проекта на стойност 439 985 лева. Сега за 179 032 лева ще бъде изцяло ремонтиран трети участък от канала, който преминава през централната част на селото, заедно с прилежащата му инфраструктура. Строително – ремонтните дейности трябва да приключат за два месеца.