Община Гулянци

Обявление

Реализиране на процедура от Община Гулянци за избор на членове на националния детски консултативен орган – Съвет на децата

Обръщаме се към училищата, читалища, представители на детски и младежки инициативи, финансирани от бизнеса на територията на община Гулянци, за процедурата и срока по подаване на документи.

Съветът на децата е консултативен орган към председателя на ДАЗД и работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения. Той включва представители на младите хора от всяка административна област и на децата от уязвими групи, като им дава възможност да обменят знания, умения и ценности, както и да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и регионално ниво.

Съветът на децата е разработил процедура за избор на свои членове, като формуляр и мотивационно писмо могат да подават деца на възраст до 18 г., имащи право да кандидатстват само в едно от следните направления:

  • - членове на училищни форми за самоуправление, съгласно чл. 171 на Закона за предучилищното и училищното образование, или на детски/младежки съвети, парламенти и др.
  • - представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса;
  • - представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца;
  • индивидуални кандидатури.
  • Формулярът и мотивационното писмо могат да бъдат свалени от сайта на ДАЗД – www. sacp.government.bg
  • Формулярът и мотивационното писмо могат да се получат и при директорите на:

СУ „Христо Смирненски” гр. Гулянци

СУ „Асен Златаров” с. Гиген

ОУ „Христо Ботев” с. Милковица

ОУ „Христо Ботев” с. Брест

Всяка от изброените в началото институции може да изпраща по 1 кандидатура от направление до кмета на Община Гулянци на адрес по е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или на адрес гр. Гулянци 5960,ул.”Васил Левски”№32до 24 май 2018 г.

Телефон за контакт 06561 2171/19 - Галя Доцева