bg en
Новини > Община Гулянци ще се включи в кампанията "Да изчистим България за един ден" на 12 май

Община Гулянци ще се включи в кампанията "Да изчистим България за един ден" на 12 май

2012-04-18

Община Гулянци ще се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден” на 12 май в 10.00 часа. Двете места, които са определени за почистване са залесен терен в западната част на град Гулянци в краен квартал по посока с. Брест и Античен град Улпия Ескус, с. Гиген. В почистването ще се включи цялата общинска и кметска администрация по места като към служителите може да се присъедини всеки, който желае.

Община Гулянци призовава директорите и управителите на организации, фирми, дружества и учреждения да се включат в кампанията като организират почистването на районите около сградите. Те могат да бъдат полезни и с ресурсите си - чували, ръкавици, техника и др.

Препоръчително е домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да уведомят живущите за кампанията и да организират почистването на пространствата и градинките около сградите.

Всеки гражданин на община Гулянци също може да даде своя личен принос в кампанията „Да изчистим България за един ден”, като се включи в акцията и на 12 май почисти заедно с близки и съседи своята улица, градинката пред своя дом или зелената площ, където играят децата. Не случайно мотото, под което община Гулянци се включва в кампанията е „Да бъдем отговорни всеки ден – 365 дни в годината.” Тази инициатива е един добър повод да си дадем сметка каква отговорност носим за състоянието на околната среда.

Ние сме тези, които замърсяваме и унищожаваме, само ние можем да поправим стореното.