bg en
Новини > Националният празник на Република България бе отбелязан с тържества в почти всички населени места на Община Гулянци.

Националният празник на Република България бе отбелязан с тържества в почти всички населени места на Община Гулянци.

2012-03-03

  

В град Гулянци честването на Трети март започна в храма “Свети Георги Победоносец”, където енорийския свещеник отец Пламен Линков отслужи панихида в памет на героите, дали живота си за свободата. Пред саможертвата на всички онези знайни и незнайни войни сведоха глава кмета на Община Гулянци – Лъчезар Яков, заместник кмета – Паскал Пиличев, представители от общинското ръководство и администрация, от Общинския съвет, ръководители на местни организации и институции, граждани. След църковната служба с тържествено шествие участниците в празника се отправиха към паметника в центъра на града, където под звуците на химна бяха поднесени венци от Община Гулянци и Общински съвет гр. Гулянци. Честването продължи с концерт на самодейните колективи и изпълнители при читалище “П.Р.Славейков” и Културен пенсионерски клуб “Възраждане”.

 Кмета на Общината Лъчезар Яков се обърна към гражданите и даде начало на програмата с думите:  "...Поздравявам ви с националният празник на Република България! Нека го посрещнем достойно и със самочувствие! Нека да предадем на децата си най-важният урок – да ценят свободата, да обичат родината си, с разум, ръце и сърце да градят своя нов, по-добър свят!"

Концерта бе изпъстрен с изпълнения на патриотични стихове и песни от ДВГ “Веселите звънчета”, ДВГ “Калинка”, ДВГ “Радост”, дуета Стефани Манова и Цветомир Страхилов и ЖВГ “Вълшебни звуци”. Програмата завърши с премиерата на новият танцов състав при читалището с ръководител Красимир Катронски. На финал, под веещите се знамена, участници и  публика извиха пъстро българско хоро.

         

Трети март в ОДЗ "Незабравка" гр. Гулянци >>>