bg en
Новини > Народният представител Петър Дулев посети община Гулянци

Народният представител Петър Дулев посети община Гулянци

2013-07-01

В началото на юли депутатът Петър Дулев посети Община Гулянци. Той се срещна с кмета Лъчезар Яков, общинското ръководство и администрация. Г-н Дулев запозна присъстващите с основните приоритети на правителството и парламента и с промените във важни закони, които са на дневен ред в момента. От думите му стана ясно, че усилията са насочени към реализирането на поредица от мерки за облекчаване на положението на най-уязвимите слоеве на обществото, освен това се обсъждат промени в закона за енергетиката и възможности за някои данъчни облекчения.

  В рамките на работната среща местното ръководство и администрация поставиха конкретни въпроси и споделиха наболели проблеми за района, за чието решаване има нужда от намеса на държавата. Кмета на общината Лъчезар Яков сподели, че състоянието на защитните съоръжения по поречията на реките и особено на Дунав са в много лошо състояние и това затруднява наблюдението им и съответно застрашава сигурността на населението при високи води. Г-н Яков потърси съдействие и за състоянието на пътя Милковица – Сомовит – Черквица, който е в много лошо състояние от години, правени са му не една и две първи копки, но в крайна сметка нищо не се случва. Пътят е не само от местно, а и от национално значение, трафикът е натоварен, а вибрациите при преминаването на големите товарни камиони са довели до пропукване на някои от близките жилищни сгради.

Сред останалите въпроси и проблеми поставени от кмета и администрацията бе организацията на пръскането срещу комари, която според Лъчезар Яков трябва да се случва планирано и съгласувано, за да има ефект. Обсъдени бяха възможностите за промяна в статута на някои обекти на територията на общината, с цел кандидатстване с проекти за тях. От общината потърсиха съдействие и за ускоряване разглеждането и оценяването на вече входирани проекти, по които отговора се бави. Петър Дулев пое ангажимент да съдейства с каквото може за разрешаване на тези проблеми. След работната среща с общинското ръководство и администрация той се срещна и с граждани, за да чуе техните мнения, препоръки, въпроси и проблеми.