Община Гулянци

Община Гулянци в подкрепа на българската музика

Тази година в програмата за честването на 44 години от обявяването за град на 4 септември е вкючен концерт на група "Хоризонт" и приятели, който е част от националната кампания "Изпей "Обичам те" на български". Събитието се организира под патронажа на кмета Лъчезар Яков.

Концертът ще се проведе на откритата сцена на площад "Свобода", на 4 септември от 20:30 часа. В него, освен група "Хоризонт", ще вземат участие народните певици Красимира Красимирова и Бисерка Венкова. Стремежа на организаторите е да зарадват публиката с подбрана народна и популярна българска музика, така че и малки, и големи да станат част от празника, хващайки се ръка за ръка на хорото или пеейки с "Хоризонт" най-популярните и обичани български песни.

Организаторите за кампанията:

"В края на 2016-та година група «Хоризонт» от София стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика. В началото на 2017 година екипа се разшири със Златко Златев и Мия Александрова от ивент агенция «Смайлинг Шаркс» – София.
За всички нас това е мисия, кауза, смисъл и цел! Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години, и след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания!
Кампанията вече стартира много успешно концертите за 2018 година. Тя предизвиква неочаквано силен интерес сред общественноста и сред медиите във всички градове, в които гостуваме. Начинанието няма аналог в България! Голяма част от публиката, присъствала на концертите, определя мисията ни като апостолска, комитска и просветителска. Вече имаме много приятели и съмишленици във всички точки на страната.

Деветте успешно проведени пилотни концерта през м. септември 2016 в градовете Плевен, Пазарджик, Варна, Русе, Самоков, София, Пловдив и Стара Загора и Панагюрище бяха само началото и доказаха острата нужда кампанията да продължи, да се разрастне и да достигне до всяка една община и до всяко едно кътче и точка на страната.
През 2017 г. реализирахме още единадесет успешни концерта в градовете Разград, Дупница, Севлиево, Казанлък, Червен бряг, Радомир, Видин, Кюстендил, Oряхово, Хасковo и Силистра.

Всеки един концерт, както и публиката във всеки град, са уникални и без аналог! Но по едно нещо си приличат напълно – на площада се събира почти целият град и всички пеят заедно с група „Хоризонт” и гостуващите артисти любимите си български хитове на групите Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и др.! Група „Хоризонт” получи официалните съгласия от авторите на песните на посочените по-горе български групи-легенди да изпълнява на живо, пред публика техните най-големи хитове. Всичко това гарантира превръщането на всеки един концерт в своеобразен ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА, независимо къде е той!"