Община Гулянци

Областна инициатива „Децата в действие сбъдват мечтите си”

На 26 април Община Гулянци беше домакин на областната инициатива „Децата в действие сбъдват мечтите си” по програмите на Джуниър Ачийвмънт – България за деца от предучилищна възраст.

Оганизатори на събитието бяха Регионалното управление на образованието, Джуниър Ачийвмънт – България и ДГ „Незабравка” гр. Гулянци, с подкрепата на Община Гулянци. Участие в колоритния детски празник взеха деца от шест детски градини. Те твориха на тема „Моят роден край”, демонстрирайки находчивост, усърдие и сръчност, креативност и талант, умение за работа в екип.

P1640473

P1640430

Малките предприемачи от ДГ „Незабравка” гр. Гулянци бяха архитекти и изработиха макет на дунавския бряг, превърнат в атрактивна туристическа дестинация.

Децата от ДГ „Щастливо детство” с. Брест бяха екскурзоводи и изработиха сувенири  и информационни книжки с цел популяризиране на забележителностите на родното си село.

Детска градина „Първи юни” с. Гиген акцентира върху най-ценната историческа забележителност на селото – древноримския град Улпия Ескус. Мото на децата в работата им беше „Ценители на историята”.

Работилница „Милковчанчета” при ДГ „Детска радост” с. Милковица изработи куклата Милка и пана с ликът ѝ за популяризиране на една от емблемите на селото.

Сръчковците при ДГ „Слънце” с. Сомовит и малките родолюбци от ДГ „Здравец” с. Шияково изработиха сувенири представящи родния им край.

P1640465

P1640442

P1640478

P1640169

P1640175

Емоциите с децата в тази инициатива споделиха кмета на общината Лъчезар Яков, експерти от РУО – Плевен, представители на Джуниър Ачийвмънт – България, служители от общинска администрация, учители и директори, ръководители на фирми и предприятия, уредници на културни и исторически обекти, партньори на детските градини, родители.

След като всички малки предприемачи презентираха работата на своите фирми, те бяха наградени с грамоти, сертификати и подаръци. От своя страна те поднесоха на своите гости прекрасна програма и част от изработените сувенири.