Община Гулянци

Гулянци чества тържествено Националният празник

На трети март Община Гулянци и НЧ „П.Р.Славейков” гр. Гулянци организираха тържествено честване на Националния празник на Република България.

Малки и големи излязоха в мразовитото утро, за да се включат в церемониите по повод 140 години от освобождението. Присъстваха председателя на Общинския съвет Огнян Янчев, секретаря на общината Марияна Трифонова, представители на общинска администрация, граждани.

20180303 102904

Отец Пламен Линков отслужи панихида в памет на загиналите в храма „Св. Георги Победоносец”. Честването продължи с поднасяне на венци на паметника в центъра на града. Знамето на България издигна председателя на Общинския съвет – Огнян Янчев. Празника завърши в салона на читалището с литературно-музикална програма, в която участваха самодейни колективи и изпълнители. Марияна Трифонова поздрави жителите на общината с думите:

„Уважаеми съграждани,

За мен е чест, че съм тук с вас на този ден - най-българския, най-светлия, но и най-изстрадан и жадуван от цял един народ!

Трети март – един ден, който събира в себе си копнежите, вярата, любовта и силата на поколения, принудени да живеят под робство.

500 години поробена държава, но и 500 години – СВОБОДА! Защото няма сила на тази земя която да пороби несломимия български дух. Няма сила, която да отнеме онова, което всеки носи в сърцето. А в онези 500 години всеки българин е носил в сърцето си вярата и свободата и се е стремял към тях, воден от любовта към отечеството. Точно този общ стремеж е довел България до паметния Трети март 1878 година.

Затова нека празнуваме днес 140 години от Освобождението на България! Нека тържествуват свободата, вярата и любовта към родината!

Честит празник, българи!”

20180303 111231

Благодарим ви, мили деца – самодейци, че правите празниците на Гулянци по-пъстри и по-красиви. Благодарим ви, че въпреки студа и неудобствата, полагате усилия и се стараете да подготвите празнична програма. Благодарим ви деца, че сгрявате сърцата ни с песните, танците и усмихнатите си лица!

От Община Гулянци и НЧ "П. Р. Славейков"