bg en
Новини > Денят на Европа в ОДЗ "Незабравка" гр. Гулянци

Денят на Европа в ОДЗ "Незабравка" гр. Гулянци

2012-05-09

Денят на Европа - 9  май бе отбелязан в двора на ОДЗ "Незабравка" гр. Гулянци, като съвместна инициатива на "Група за младежки инициативи", която включва ученици от  Х - ХІ клас на СОУ „Хр.Смирненски” и ръководството, учителите и децата от детското заведение. Празника премина под надслов  "Децата на Гулянци - деца на Европа". Инициативата включваше  своеобразен открит урок за малките - "Познаваме Европа и България" и рисунки на асфалт.

Площадката  за обучение по  безопасност на движение в ОДЗ, отрано грееше в пъстроцветна премяна от флагчета и балони в очакване на гостите си.

  

След кратката разходка по картата на Европа, в която малчуганите демонстрираха своите познания и научиха много нови неща, настана истинският ентусиазъм  - нетърпеливо бяха разграбени предоставените от младежкото сдружение цветни тебешири, оформиха се групи от малки,  големи и учители. Всяка група имаше свой замисъл за рисунка. Настана творческа суматоха. Весел детски глъч и смях - показател на удовлетворението от красивите рисунки, огласяше площадката. Беше умилително, беше трогателно, беше радостно  за всички. Наградата  за малките ни възпитаници бяха поощрителните оценки, балоните и знаменцата!

   

Организаторите - Галя Доцева – координатор на „Група за младежки инициативи” и гл.специалист „Обраазование” при Община Гулянци, Богдана Давидова – директор на ОДЗ „Незабравка” гр. Гулянци, Емилия Кръстева – преподавател в СОУ „Хр.Смирненски”, подкрепени от учителките в ОДЗ  сме доволни от това, което се случи! Очакваме подкрепа  за реализиране на други инициативи, разкриване на центрове в подкрепа на талантливите ни деца, насочени към възпитаването на  глобални и непреходни ценности!

Текст: Богдана Давидова

 Директор на ОДЗ "Незабравка"