bg en
Новини > Годишно събрание на Дружеството на хората с увреждания гр. Гулянци

Годишно събрание на Дружеството на хората с увреждания гр. Гулянци

2012-03-15

  Миналата седмица се проведе Годишно отчетно събрание на Дружеството на хората с увреждания град Гулянци. Ръководството на местната структура се състои от Изпълнително бюро от седем члена с председател Цветанка Иванова и Контролно ревизионна комисия от трима члена с председател Тинка Георгиева. Те направиха отчет за дейността и финансовото състояние на дружеството през изминалата година.

   

Мероприятието премина при голям интерес и активност от страна на членовете и малкият салон на читалището се изпълни с хора. Гост на събранието бе секретаря на Община Гулянци – Марияна Трифонова. Присъстваха още председателя на Общинската организация на хората с увреждания Пепа Владимирова и координатора на клубовете на пенсионерите и инвалидите в общината – Лилия Стойкова.

    

Дейността на дружеството през изминалата 2011 година отчете председателя – Цветанка Иванова. От думите й стана ясно, че в местната структура членуват 130 жители на град Гулянци. Новоприетите през миналата година са 29. През отчетния период дружеството е развивало дейности целящи да подпомогнат хората с увреждания и да им осигурят по-богат на социални контакти и културни събития живот. Проведени са срещи на членовете и ръководството с РПУ – гр. Гулянци и други институции, имащи отношение към проблемите на хората с увреждания. През 2011 година в дружеството се е провела литературна среща с местен писател, за желаещите членове е проведен безплатен курс по компютърна грамотност, организирана е екскурзия до Рибарица и Тетевен като транспортните разходи са били поети от кмета на общината Лъчезар Яков. В своя доклад Цветанка Иванова обърна внимание на създадените контакти с представители на други дружества от страната – Костенец и Дряново. През миналата година общинската организация е осъществила среща с колегите си от Турну Мъгуреле, като наши представители са гостували в Румъния. Няколко месеца по-късно визитата е върната и дружеството в Гулянци е било домакин на срещата. Неизменна част от културния календар на дружеството са честванията на всички големи църковни, национални, местни и светски празници – стана ясно още от отчета за 2011 година. Освен това женската вокална група „Златна есен” с ръководител Елка Ганова е реализирала поредица от участия на наша и чужда сцена. Жените са отличени със златен плакет и златен медал за индивидуалното изпълнение на Стефка Манова на Петият републикански фестивал на хората с увреждания гр. Перник. В заключение председателя на дружеството благодари специално за разбирането и подкрепата на кмета на община Гулянци – Лъчезар Яков и общинска администрация. Цветанка Иванова подчерта, че ръководството работи добре и с читалището, Социално подпомагане и другите институции на територията на общината.

На 30 март ще се проведе Годишното отчетно събрание на Общинската организация на хората с увреждания.