bg en
Новини > Нови отличия за самодейните колективи при Клуба на пенсионера и Клуба на хората с увреждания от град Гулянци

Нови отличия за самодейните колективи при Клуба на пенсионера и Клуба на хората с увреждания от град Гулянци

2013-06-22

Наситени с културни събития бяха първите летни месеци за възрастните хора от Културен пенсионерски клуб „Възраждане” и Клуба на хората с увреждания гр. Гулянци. Певческите колективи обогатиха колекциите си с нови отличия от различни фестивали и събори.

Женския хор „Дунавски звуци” при Пенсионерския клуб с ръководител Зинка Габърска бе награден с бронзова купа за участието си във Вторият фестивал на патриотичната песен, който се проведе през юни в гр. Плевен. Певиците се състезаваха с общо 34 колектива от целия регион и очароваха журито с енергията и патриотичния плам, с които излязоха на сцената, сподели ръководителя на хора Зинка Габърска.

 

  На 22 юни Женската вокална група при Клуба на хората с увреждания гр. Гулянци с ръководител Елка Ганова участва в третия Национален фестивал за хора със специфични потребности, който се проведе на връх Св. Неделя, община Неделино. Групата се прибра от участието си с отлични впечатления и златен медал. Във същия форум участва и вокалната група при дружеството на хората с увреждания с. Шияково, която бе отличена с голямата награда - плакет.

 

  През юни възрастните хората от двата клуба в Гулянци се срещнаха с кмета на общината Лъчезар Яков, който ги посети лично, за да ги поздрави с успехите и да ги увери, че ще продължи да оказва помощ и съдействие за осъществяване на тяхната дейност.

Това свое обещание той имаше възможност да докаже скоро след това като помогна с осигуряването на транспорта за участието на Женския хор при КПК „Възраждане” гр. Гулянци в VIII-ят Регионален фестивал на певческите състави към пенсионерските клубове „Песен се носи над равно поле" гр. Кнежа. Фестивала се провежда под патронажа на кмета на Община Кнежа  и събира състави и индивидуални изпълнители от цяла Северна България. Певиците от Гулянци са сред редовните и най-уважавани колективи и при всяко свое участие получават не само бурните овации от страна на публиката, а и лауреатски звания и отличия от журито. Ръководителя на хора Зинка Габърска сподели, че най-голямата награда за жените и от двата състава е, че със своите изпълнения прославят родния си край. Всяка седмица с ентусиазъм, вдъхновение и постоянство те репетират и обогатяват репертоара си, с желанието следващото им участие да е още по-добро, да им донесе нови отличия.