bg en
Новини > ЦДГ "Детска радост" с. Милковица чества 50-ет годишен юбилей

ЦДГ "Детска радост" с. Милковица чества 50-ет годишен юбилей

2013-06-06

Тържеството на детската градина в Милковица се превърна в празник за цялото село. Децата и колектива отбелязаха 50-тата годишнина с голям концерт в салона на читалището. Вълнуващия момент уважиха Иван Александров - кмет на с.Милковица, Марияна Трифонова - секретар на Община Гулянци, гл.специалист „Образование” - Галя Доцева, ръководители на фирми и институции, бивши и настоящи учители и директори от общината.  Честването откри Лили Отравова – директор на детското заведение. С вълнуваща реч тя поздрави всички присъстващи и се спря на някои моменти от историята на градината, дала основа във възпитанието и образованието на поколения. Секретаря на Община Гулянци Марияна Трифонова връчи поздравителен адрес от името на кмета Лъчезар Яков и аудио уредба, която колектива да ползва за озвучаване на прекрасните детски празници. Децата получиха още много подаръци, които ще подобрят условията и материалната база. Кметството подари подови настилки, местния лекар – микровълнова фурна, а местна фирма дари щори за занималнята.

След тържествения момент на поздравления и речи, „думата бе дадена” на възпитаниците на детската градина. С богата програма от песни, танци и стихове децата създадоха чудна празнична атмосвера в салона. Момчетата и момичетата от всички групи се представиха с атрактивни латино танци, рап-парчета и български фолклорни изпълнения на танцов състав „Милковчанчета”. Бъдещите първокласници получиха свидетелствата си за завършена подготвителна група на тържествена церемония. Кулминацията на празника беше момента с разрязването на тортата. С много вълнение децата и колектива духнаха свещичките, с пожеланието, въпреки демографския срив, в Милковица да има  детска градина и броя на децата в нея да расте, колектива да продължава да работи все така с любов, много дръзновение, ентусиазъм и вдъхновение.

 

ЦДГ „Детска радост” с. Милковица съществува от 1963 година. Открита е на 1 септември в сградата на началното училище. По късно е разширена, а в последствие и преместена в самостоятелна сграда, тъй като броя на децата непрекъснато растял.  През годините се утвърждава като едно от водещите детски заведения в общината с редица успехи и участия в местни и национални форуми, конкурси и изложби, което е доказателство за добрата работа на ръководството и колектива и отличната подготовка, която получават децата. Вече 13 години директор е Лили Отравова. Към момента колектива включва 4 души педагогически и 4 непедагогически персонал, а броя на децата е 35.  

 

  Сградата на ЦДГ „Детска радост” с. Милковица бе изцяло ремонтирана през последните година със средства от общинския бюджет. Подменена е дограмата, обновени са занималните, изградени са нови санитарни помещения и локална парна инсталация. Като цяло материалната база осигурява на децата условията и комфорта, от които се нуждаят.