bg en
Новини > Заедно почистихме община Гулянци

Заедно почистихме община Гулянци

2013-04-20

  

В съботния ден Община Гулянци стана част от националната инициатива на БТВ „Да изчистим България”. 511 души от всички села и град Гулянци излязоха и дадоха своя принос в почистването на родните си места.

Като най-мащабни се откроиха акциите организирани от общинска администрация и кметствата с участието на над 200 служители и работници. С дружни усилия те почистиха зелени площи на входовете и изходите на град Гулянци, кв. Махмудица, както и гробищтния парк в града и дигата по поречието на р. Вит. В рамките на кампанията бяха почистени зелени площи на входа на село Крета, около античното селище и музей Улпия Ескус с. Гиген, пасища и мери в землището на с. Дъбован, района на битовите чешми в с. Милковица. В село Загражден група от 30 доброволци – жители на селото, заедно с кмета Росен Бешев събра огромно количество отпадъци от живописния район около пътя за пристанището.

   

   

   

Около 150 жители на град Гулянци откликнаха на призива на Община Гулянци и с ентусиазъм се включиха в акцията. Те почистиха и оформиха градинките в околоблоковото пространство на бл. №3, и десетки улици на града.

Особено активни в акцията тази година бяха децата. Групата за младежки инициативи „Светлина” и техния ръководител Емилия Кръстева участваха в акцията на общинска администрация и чистиха рамо до рамо с кмета Лъчезар Яков, зам.кмета Паскал Пиличев, секретаря Мариана Трифонова и десетки служители на администрацията. По късно младите хора почистиха и двора на родното си училище, окопаха и варосаха  дръвчетата, доброволно към тях се присъедини и домакина на училището.

   

   

Много по-масова бе акцията на ОУ „Христо Ботев” с. Милковица. 90 души – ученици, учители и обслужващ персонал почистиха двора и района около училището.

Не организирано, а като доброволци към групата от общински работници, почистваща залесен терен на изхода на град Гулянци, се включиха десетина деца от съседната улица. С желание и ентусиазъм те работиха заедно с възрастните, за да оставят след себе си едно чисто и прекрасно място за игра.

   

   

И тази година целият състав на РСПБЗН гр. Гулянци се включи в акцията и почисти района около сградата, в която се помещава службата.