bg en
Новини > Библиотеката в Гулянци с нови книги

Библиотеката в Гулянци с нови книги

2012-11-20

Библиотеката при НЧ „П.Р. Славейков 1923” гр. Гулянци обнови фонда си от литература с над 300 нови тома.  Проекта, с който читалището е кандидатствало за финансиране по програмата на Министерството на културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за информираност и четене”, е на стойност 1 997лв.. Сред новите заглавия фигурират „Голяма българска енциклопедия” на изд. Труд, „Български хроники” на Стефан Цанев, речници, художествена литература, всички книги за извънкласно четене на учениците от 1-ви до 12 клас и още много атрактивни заглавия за малки и големи, обясни Малинка Таирова - гл. библиотекар.

Ще припомним, че през пролетта на тази година библиотечния фонд бе обновен с около сто тома изключително ценни книги, чрез Националната дарителска  кампания „Книги за един милион” по инициатива на Медийна група „България”, подкрепена от Съюза на народните читалища.

Освен да предлага на читателите си разнообразие от българска и световна литература, библиотеката в Гулянци развива и други дейности. Малинка Таирова редовно провежда съвместно с преподаватели от местното училище открити уроци и литературни срещи. По увлекателен и достъпен начин, чрез новите технологии, учениците научават повече за българските и световни творци или любопитни и важни факти от физиката, химията и другите науки. Освен това вече втора година библиотеката при читалище „П.Р.Славейков 1923” е част от мрежата по Програма „Глоб@лни библиотеки - България". Чрез нея и дофинансиране от общинския бюджет в детската читалня бе изградена компютърна зала с интернет достъп и пълно оборудване, с цел да се улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за местната общност.