bg en
Новини > Първият учебен ден в община Гулянци

Първият учебен ден в община Гулянци

2012-09-17

Новата учебна година започна във всички училища на община Гулянци с вълнуващи тържества. Първият училищен звънец удари за 837 деца, които с усмивки и цветя влязоха в класните стаи. В днешния ден 91 първокласници се срещнаха за първи път с училището и пристъпиха прага на познанието. 56 са първолаците в СОУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци, 22 в СОУ „Асен Златаров” с. Гиген, 10 в ОУ „Христо Ботев” с. Брест и 3 в ОУ „Христо Ботев” с. Милковица. Всички училища получиха цветя за празника от Община Гулянци, а най-малките ученици получиха подарък - книжка подписана лично от кмета на общината Лъчезар Яков. В поздрава си по повод първият учебен ден г-н Яков пожела: Нека новата учебна година е ползотворна за всички – учители, ученици и родители! Нека заедно, с общи усилия и много любов да изградим едно гордо, самоуверено и способно бъдещото поколение на Община Гулянци!”.

                                        

В най-голямото училище СОУ „Христо Смирненски” гр. Гулянци спазиха своите традиции в честването. Празника започна с издигане знамето на Република България и внасяне на знамето на училището. Енорийския свещеник отец Пламен Линков отслужи водосвет за здраве и благоденствие и предаде първият урок по православие на най-малките. В музикално-литературната програма по повод първият учебен ден участваха ученици от всички класове, но най-много радост и вълнение предизвикаха изпълненията на първолаците. На влизане в училище всички ученици преминаха през голям макет на шестица, с пожеланието за отличен успех.

   

Учебната година започна и в 7-те детските градини на общината. Най-малките ученици в общината също получиха сърдечен поздрав и цветя от кмета на общината – Лъчезар Яков.