bg en
Новини > Първи общински събор на хората с увреждания от община Гулянци

Първи общински събор на хората с увреждания от община Гулянци

2012-09-14

  На 14 септември гр. Гулянци бе домакин на Първият общински събор на хората с увреждания „История и бъдеще”, който се проведе под егидата на кмета на Община Гулянци - Лъчезар Яков. Инициативата е на ръководството на Основната общинска организация с идеята събора да стане традиция и чрез него хората с увреждания да имат възможност да се събират по хубав повод, да разглеждат красивите кътчета на родния край, да се забавляват.

 

 Събора откри председателя на Общинската организация на хората с увреждания – Пепа Владимирова, която поздрави присъстващите над 100 члена на дружествата и клубовете по места и даде думата на почетния гост – кмета на община Гулянци. Г-н Яков изрази задоволството си от препълнената Конферентна зала и увери, че и занапред общинското ръководство и администрация ще продължават да помагат и подкрепят организацията и нейните членове.

 

Програмата продължи с презентация за Община Гулянци „История и бъдеще” и изява на певческите колективи към дружествата на хората с увреждания от Гулянци и Шияково. За всички участници в събора бе организирана екскурзия до археологическия резерват Улпия Ескус край Гиген и почерпка в село Байкал.